Lax med stuvad spenat

Fick order ifrån mamma att hon ville ha lax till middag och då var det bara att lyda. Jag hittade ett recept på lax som såg ut att vara enkelt och gott (eftersom jag vill prova nya recept, då jag tröttat på de "vanliga" som vi brukar laga). Det går utmärkt att äta med kokt potatis, pasta eller bara en sallad.
4 pers
700 g lax i hel bit eller 4 redan uppskurna bitar
2 tsk salt
malen vitpeppar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
olja (till stekning)
200 g färsk spenat
1 dl hackad persilja (jag använde mig av 30 g fryst persilja)
2 dl grädde
1 dl riven parmesan
salt, peppar
ev. 1/2 dl rosta pistagemandlar
potatis, pasta...
Börja med att dela upp laxen i portionsbitar om det är en filé, lägg dom sedan i en ungssäker form. Krydda med vitpeppar.
Skala löken och vitlöken och hacka fint och fräs sedan i olja. Blanda ner spenaten och låt den bara precis mjukna. Rör ner persiljan och häll på grädde. Låt koka ihop några minuter och tillsätt sedan parmesanen och krydda med salt och peppar.
Fördela spenatstuvningen över laxen och gratinera i ugnen i ca 20 minuter. Strö sedan över pistagemandlar. Servera med valfritt tillbehör, jag valde att koka pasta och tillsätta lite pesto, supergott!
Ursäkta dålig bild, med gott var det!
Recept taget ifrån tidningen Mat Magasinet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0