Tom kha gai
Mamma har blivit bortskämd efter att jag lagade mat nästan varje dag förra veckan, så nu har hon inga idéer alls om vad vi ska äta! Då är det lättare att låta mig bestämma, och det positiva med det är att jag får äta det jag vill :) Så idag lagade jag en slags gryta/soppa. Eftersom jag inte hittade alla ingredienser på affären så uteslöt jag vissa och hade inte lika mycket nudlar eftersom det bara är jag och mamma som ska äta. Så om ni ska laga för fler bör man i alla fall ha nudlar till antal personer och minst 1 kycklingfilé till.
3 pers
2 vitlöksklyftor
ca 2 msk finriven ingefära
1 tsk grön currypasta
olja till stekning
1 burk kokosmjölk samt 1 burk vatten
2 msk kycklingfond
2 kycklingfiléer
3 msk fisksås
saft från 1 lime
Tillbehör:
Nudlar
ca 1 1/2 näve småtomater (delade)
100 g champinjoner (delade)
Finhacka vitlöken och skala ingefäran och riv den. Fräs ingefäran och vitlöken i olja med currypastan i en stor kastrull. Tillsätt kokosmjölk, vatten och kycklingfond. Låt koka upp. Dela kycklingfiléerna i "ätbitar" och lägg dem i kastrullen och koka ca 8 min till. Tillsätt sedan fisksås, lime och ev salt. Koka nudlarna. Lägg nudlarna i botten av tallriken/skålen och häll soppan över och lägg på tillbehören.

Eftersom jag ville att det skulle vara lite starkare hade jag på en sås som heter Thai hot sauce eller nå sånt :)
Jag har använt mig av ett recept ut Mat Magasinet, men inte följt det fullt ut.

Kommentarer
Trackback