Friterad mozzarella
Jag bjöd mamma och pappa på en tre-rätters-middag, till förrätt serverade jag friterad mozzarella. Jag såg när de gjorde sånna på tv, men jag hade inget recept så jag försökte själv, här är mitt recept:

6 st
12 skivor rostbröd
4-5 ägg
ströbröd
färsk persilja
salt, peppar
1 mozzarellaost
tomatpesto
rapsolja till fritering
Skiva osten i 7 skivor (de 2 yttersta blir 1). Bröden ska vara runda, jag använde en sax för att forma dom, men har man en rund pepparkaksform går det lika bra! Bred på pesto på alla bröden, med endast på en sida. Börja värm oljani en panna. Bygg en "hamburgare", 2 bröd och 1 mozzarellaskiva i mitten med pestosidorna mot osten.

Kläck äggen i en skål och vispa med en gaffel så att de blandas. Häll ströbröd, lite salt och lite peppar i en annan skål och hacka persiljan och blanda ner med ströbrödet.
Tips! För att se till att oljan är tillräckligt varm, lägg i en persilja-bit om det börjar fräsa är det klart!

Vänd "hamburgaren" i äggen och sen i ströbrödsblandningen och lägg sedan i oljan och fritera tills gyllenbruna!

Servera medans dom är varma!

Kommentarer
Trackback