Chiliglaserad kyckling med rotfrukter och fetaoströra
Till varmrätt gjorde jag chiliglaserad kyckling med rostade rotfrukter och fetaoströra. En sallad rekommenderas att servera med varmrätten.

4 pers
4 kycklingfiléer
300 g palsternacka
300 g morötter
1-2 rödlökar
250 g körsbärstomater
Marinad
1 msk rapsolja
2 msk sweet chilisås
2 msk soja
1 msk finriven ingefära
1/2 tsk sesamolja
2 msk sesamfrön
salt, peppar
Fetaoströra
150 g fetaost
1 dl naturell yoghurt
2 msk hackad färsk timjan
Blanda alla ingredienser till marinaden och pensla kycklingfiléerna med den. Slå på ungen på 200 grader.
Tips! Hacka lite med en gaffel i kycklingen då den marineras, då tar den upp smaken bättre.
Skala och skär rotfrukterna i bitar och skiva löken.
Lägg kycklingfiléerna på en plåt med rotfrukterna och löken runt och och häll över marinaden. Baka mitt i ugnen i 30 min, vänd filéerna efter halva tiden. När 5 min av tiden återstår, lägg i tomaterna.

Mixa fetaost, yoghurt och timjan till en slät röra.
Kolla så att kycklingen är klar, använd termometer och kycklingen bör vara 87 grader C. (190 grader F)
Skiva kycklingen och servera!
Recept taget ur tidningen Må Bra Mat.

Kommentarer
Trackback