Blondie med äppel och hjortronsalsa

En blonide är en kusin till brownien, alltså brownie gjord på vit chokald!
Blondie
200 g vit choklad
4 ägg
2 1/2 dl socker
150 g smör
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl valnötter
Äppel- och hjortronsalsa
250 g frysta hjortron
1 äpple
ev florsocker
Tillbehör
crème fraiche
florsocker
Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ägg och socker poröst. Sätt ugnen på 175 grader. Dela smöret i mindre bitar och blanda ner. Häll i den smälta chokladen. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda väl. Krossa valnötterna i händerna och blanda ner.
Häll smeten i en form (30x20 cm) med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min.
Tina hjortronen och skala äpplet och riv det sedan på ett rivjärn. Blanda äpplet med dom tinade hjortronen och blanda i lite florsocket om man vill ha det sötare.
Servera kakan med salsan och en klick crème fraiche blandat med florsocker.
Receptet är taget ifrån tidningen Mat Magasinet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0