Blondie med äppel och hjortronsalsa
En blonide är en kusin till brownien, alltså brownie gjord på vit chokald!

Blondie
200 g vit choklad
4 ägg
2 1/2 dl socker
150 g smör
2 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl valnötter
Äppel- och hjortronsalsa
250 g frysta hjortron
1 äpple
ev florsocker
Tillbehör
crème fraiche
florsocker
Smält chokladen över ett vattenbad. Vispa ägg och socker poröst. Sätt ugnen på 175 grader. Dela smöret i mindre bitar och blanda ner. Häll i den smälta chokladen. Tillsätt mjöl och bakpulver och blanda väl. Krossa valnötterna i händerna och blanda ner.

Häll smeten i en form (30x20 cm) med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 20-25 min.
Tina hjortronen och skala äpplet och riv det sedan på ett rivjärn. Blanda äpplet med dom tinade hjortronen och blanda i lite florsocket om man vill ha det sötare.
Servera kakan med salsan och en klick crème fraiche blandat med florsocker.

Receptet är taget ifrån tidningen Mat Magasinet.

Kommentarer
Trackback