Vegetarisk lasagne

Läste tidningen Mat Magasinet och fastnade för en vegetarisk lasagne, jag har aldrig ätit det förr så jag valde att prova. Det var verkligen inget misstag, den blev otroligt god!! Rekommenderas!
4 pers
1 gul lök
1-2 vitlöksklyftor
olivolja
300-500 g färska champinjoner
1/2-1 kruka färsk basilika
1 burk krossade tomater (400 g)
oregano
1 tsk örtsalt
salt, peppar
1 stor squash (jag använde 1 liten aubergine och 1 liten zucchini(=squash)
8-10 lasagneplattor
150-200 g fetaost
ev. 50 g pumpafrön
Sätt ungnen på 225 grader.
Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Skiva champinjonerna och fräs dem en stund i pannan. Hacka basilikan fint. Tillsätt krossade tomater, basilika, oregano och örtsalt. Smaka av med salt och peppar.
Skiva zucchinin till långa remsor. Gör samma med auberginen om du väljer att ha det. Varva zucchinin, svampröran (och auberginen) med lasagneplattorna i en ungssäker form och avsluta med smulad fetaost. Jag öppnade förpackningen och smulade osten i förpackningen och hällde sedan över lasagnen, bra tips om man inte vill bli kladdig :) Jag kryddade lasagnen med peppar och en starkare krydda efter att jag tillsatt osten.
In med lasagnen i ugnen i ca 25 min. Om man vill ha pumpafrön, rosta fröna och strö över lasagnen när den är färdig! Serveras gärna med en god sallad!
Serveras gärna med en god sallad!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0