Kolapaj med pecannötter

Under tiden kolasåsen skjuder bör man baka mördegen, det går även bra att göra en havrebotten. Nyp ihop smör, florsocker och vetemjöl. Tillsätt ägget precis när degen går ihop. Blanda i ägget, knåda inte utan nyp in ägget i degen och sluta när ägget precis gått in i degen! Slå in degen i plastfolie och lägg i kylen och låt vila ca 30 minuter. Sätt ugnen på 175 grader efter ca 20 min
Ta ut degen efter ca 30 min och tryck ut den i pajformen. Förgrädda pajdegen i ugnen i 10 min.
När kolasåsen är klar häll i såsen i formen och häll i pecannötterna. Det var slut på pecannötter i affären så jag tog valnötter istället och det gick minst lika bra! Låt pajen stelna i kylen en stund.
När pajen är klar njut och ät den som det är, eller gör som jag. Jag köpte vaniljgalss och hade på innan servering, jättegott!